Onbegrip bij De Haan: "Vind dit niet de juiste keuze van de KNVB"

Onbegrip bij De Haan: "Vind dit niet de juiste keuze van de KNVB"

27 april 2020 – Hoewel Foppe de Haan niet meer werkzaam is bij een club, volgt de Fries de ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal nog altijd op de voet. De voormalig succescoach van sc Heerenveen en Jong Oranje zag met verbazing dat de KNVB er vrijdag voor koos om ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden.De 76-jarige oud-trainer doet zijn verhaal in De Telegraaf. "Ik vind dit niet de juiste beslissing. De kans was heel groot dat Cambuur en De Graafschap zouden zijn gepromoveerd en RKC en ADO gedegradeerd. Ik denk dat het beter zou zijn geweest om wel promotie/degradatie toe te passen", vertelt de Fries. Met name de werkwijze van de bond zorgt voor verbazing bij De Haan. "Die was niet goed. Je creëert op voorhand een soort Poolse landdag en dat moet je niet willen. Hoezo moet een club die ergens halverwege de Eerste Divisie staat of bovenin de Eredivisie gaan besluiten over wat er onderin de Eredivisie moet gebeuren?"

"Je weet al van tevoren dat je daar nooit goed uit gaat komen. De KNVB had zelf de beslissing moeten nemen, want daar zijn ze de directie voor. Ook dan hadden ze stront over zich heen gekregen, maar dan hadden ze niet de extra onrust gehad die ze hebben gecreëerd met deze procedure."

Overigens gebruikt De Haan de coronacrisis door rustig de tijd te nemen om in zijn eigen werk rond te neuzen. "Ik heb in mijn carrière heel veel trainingen uitgeschreven en die epistels in grote mappen opgeborgen. Die ben ik nu aan het doorspitten om een boek te maken over mijn trainingsmethodieken. Een soort 'best of' van mijn trainersloopbaan. Dat vind ik een mooi project voor de komende tijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 juni 2020

  2. vrijdag 5 juni 2020