Ronaldinho: "Eerste wat ik wil is mijn moeder een zoen geven"

27 april 2020, 12:17

De situatie van Ronaldinho is iets verbeterd nu hij sinds begin april niet langer in de gevangenis in Paraguay zit. De voormalig topvoetballer zat meer dan een maand vast vanwege vervalste papieren en verblijft inmiddels in huisarrest nadat er een borgsom van 1,5 miljoen euro betaald is. Hij hoopt snel weer terug te kunnen naar zijn normale leven.

Hij en zijn broer hebben de gevangenis in Paraguay begin april verlaten. Het duo zat 32 dagen achter de tralies vanwege reizen met valse papieren. Hiervoor betaalde Ronaldinho een borgsom van bijna 1,5 miljoen euro. De situatie is allemaal het gevolg van reizen met een vals paspoort. Ronaldinho was naar Paraguay gekomen voor het promoten van zijn boek 'Genius of Life' en zou hij een gezondheidsprogramma voor jonge kinderen ondersteunen. Het verhaal is dat dubieuze personen Ronaldinho's broer hebben aangezet om te reizen met valse documenten.

De veertigjarige Braziliaan verblijft nu in huisarrest in een hotel in Paraguay. "Het overviel ons dat de documenten vals waren. Toen we dat hoorden hebben zo snel mogelijk onze medewerking aan Justitie verleend. We hebben alles uitgelegd en alle documenten aangeleverd waarom werd gevraagd", legt hij uit in het eerste interview sinds zijn gevangenisschap.

"Ik had nooit gedacht zoiets mee te hoeven maken. In mijn leven heb ik er juist alles aan gedaan om op professioneel vlak het uiterste uit mijzelf te halen en mensen te vermaken met voetbal", zegt Ronaldinho, die dolgraag naar huis wil. "Het eerste dat ik thuis wil doen is mijn moeder een zoen geven. Ze heeft het al zwaar sinds het begin van de coronauitbraak. Hopelijk kan ik dat verlichten voor haar."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen