Janssen: "Brama misschien grootste speler in Twente-historie"

Janssen: "Brama misschien grootste speler in Twente-historie"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 april 2020 – In het afgelopen seizoen ontstond er na de winterstop grote onrust bij FC Twente vanwege de positie van Wout Brama. De middenvelder werd door Gonzalo Garcia meermaals buiten de wedstrijdselectie gelaten en dat zorgde voor grote onrust bij de fans. Theo Janssen snapt de werkwijze niet.

De oud-middenvelder speelde bij Twente samen met Brama en is lovend over hem. Over Garcia is hij minder positief. "Zo ga je niet om met een speler die zoveel heeft betekend voor de club. Het getuigt van weinig respect van de trainer", vertelt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Ik heb Wout en Sander (Boschker, red.) ook allebei gebeld nadat de tapes waren uitgelekt. Ik overdrijf echt niet als ik stel dat ik vind dat Wout misschien wel de grootste speler is uit de historie van de club. Hij is kampioen geworden in 2010 en toen niemand naar Twente wilde, heeft hij in de Eerste Divisie de handschoen opgepakt en is hij weer kampioen geworden."

Als Janssen trainer van Twente was geweest, dan had hij het wel geweten en had hij Brama altijd opgesteld. "Tactisch houdt het niet over. En in dat elftal maakt de trainer geen gebruik van de meest ervaren speler, Wout Brama. Daar kan ik met de kop niet bij. Als ik nu trainer was van een ploeg uit de Eredivisie, haalde ik hem meteen op."

gerelateerd