La Liga wil verder: "De wedstrijdballen in de rust ontsmetten"

27 april 2020, 09:03

De Spaanse competitie is er veel aan gelegen om binnenkort weer te hervatten. Een gemakkelijke klus is het echter niet om La Liga in deze tijd af te maken, weet ook Rafa Ramos. De voorzitter van de vereniging van Spaanse voetbalclubdokters ziet dat er veel bij komt kijken.

Gaat de competitie op korte termijn verder, dan moeten er veel maatregelen worden genomen. "Dat kan alleen als alle materiaal - ook de velden - voor de wedstrijden, bij de rust en na de duels ontsmet wordt", vertelt hij aan El Pais. "Al het materiaal, zoals ballen, maar ook velden zullen regelmatig ontsmet moeten worden om de kans op een besmetting van spelers te minimaliseren."

In Spanje wordt er sinds 10 maart niet meer gevoetbald door de coronacrisis. La Liga wil snel hervatten om op die manier te voorkomen dat er nog meer financiële schade wordt aangericht. Dat wordt dus echter een aardige operatie, los van het feit dat er zonder publiek gespeeld zal worden. "Het is mogelijk om besmet te raken door een gewone bal, maar als je geraakt wordt door een ontsmette bal op een ontsmet veld, is het heel moeilijk om een besmetting op te lopen."

Lees ookLa Liga-clubs die niet willen spelen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen