Hyballa: "Op 11 mei moet het complex coronaproof zijn"

27 april 2020, 08:23

NAC Breda doet er achter de schermen alles aan om de club voor te bereiden op de komende maanden. Dat vertelt Peter Hyballa, die er als trainer naar uitkijkt om weer aan het werk te gaan. Hij heeft al in zijn hoofd hoe de komende tijd eruit komt te zien.

Hij hoopt vanaf 11 mei weer te kunnen trainer op het dan ontsmette complex in Zundert. Hyballa schrok behoorlijk van het bericht dat er in ieder geval tot 1 september geen voetbalwedstrijden zijn. "Dat voelde als een klap", zegt Hyballa tegen BN De Stem. "Die dinsdag heb ik meteen met vijf spelers gebeld. Er heerste een burn-outstemming, omdat we nu maandenlang onze passie niet kunnen uitoefenen. Hopelijk zijn oefenwedstrijden in juli en augustus weer toegestaan, anders kan de competitie in september natuurlijk nooit van start gaan."

Hyballa heeft met NAC een speciale taskforce in het leven geroepen bij de club, die ervoor moet zorgen dat er in een aangepaste 1,5 metersamenleving toch gewerkt kan worden. "Op 11 mei moet Zundert coronaproof zijn." Tot die tijd genieten de spelers van twee vrije weken zonder individuele schema's. "Daarna kunnen we in groepjes van twee of drie spelers trainen. Hopelijk wordt het versoepeld naar zes tot acht spelers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen