'Koopoptie Angeliño te gortig, maar RB Leipzig heeft Billig-Plan'

26 april 2020, 23:59

RB Leipzig hoopt zich komende zomer te versterken met zowel Angeliño als Patrik Schick. De spelers worden nu nog gehuurd van respectievelijk Manchester City en AS Roma. Zij zijn middels een koopoptie over te nemen, maar die is de Duitse club waarschijnlijk te gortig. Leipzig heeft echter goede hoop dat voor beide spelers minder hoeft te worden betaald.

Bild rept over een Billig-Plan, vrij vertaald een goedkope oplossing. Licht Leipzig de opties in de contracten van Angeliño en Schick, dan kost dat de club om en nabij zestig miljoen euro. Beide spelers hebben een koopoptie van ongeveer dertig miljoen euro in hun contract staan. Zelfs als Timo Werner en Dayot Upamecano worden verkocht, is dat voor Leipzig wel erg veel geld.

Maar de Duitse club heeft goede hoop dat Angeliño en Schick voor een lager bedrag overgenomen kunnen worden. "Alle clubs moeten omgaan met deze crisis", doelt sportief directeur Markus Krösche in gesprek met het Duitse sportblad op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor het voetbal. Vermoedelijk zullen de transferbedragen door de pandemie lager uitvallen dan de afgelopen jaren.

Krösche denkt dat oud-PSV'er Angeliño en Schick wel langer in Leipzig willen blijven. "Beide spelers zijn erg blij hier te zijn en genieten er enorm van om onder deze technische staf te werken. Voor ons is dat heel positief."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen