De Graafschap wil inzage in peiling promotie/degradatie

26 april 2020, 19:05   Bijgewerkt: 26 april 2020, 20:40

De Graafschap wil opheldering over de KNVB-peiling betreft promotie/degradatie. In Doetinchem zitten ze na vrijdag nog met veel vragen. "Transparantie is een groot goed. Dat zegt de KNVB ook zelf altijd. Er leven te veel vragen om het hierbij te laten", laat algemeen Hans Martijn Ostendorp weten aan Voetbal International.

Zestien clubs stemden vrijdag vóór promotie/degradatie. Negen clubs waren tegen het plan en nog eens negen clubs stemden niet. De KNVB nam de niet-stemmen mee bij de bepaling voor een meerderheid, tot verbazing van velen. Na de call liet directeur betaald voetbal Eric Gudde aan de NOS weten dat hij een tachtig-twintig procent 'wel duidelijk' had gevonden. Daarover was bij de clubs voor de stemming niets bekend.

"Het gehele proces moet tegen het licht worden gehouden. De vraag is of het wel helder genoeg is geweest, ook voor de KNVB zelf. Een gedetailleerde reconstructie zou op zijn plaats zijn, zodat de waarheid aan het licht komt", eist Ostendorp, die na vrijdag contact heeft gehad met rvc-voorzitter Jan Smit en bondsvoorzitter Just Spee. "Het is totaal onduidelijk wat de impact is van clubs die neutraal hebben gestemd of die niet hebben gestemd. Zijn die meegewogen? En op welke wijze dan? Dat zijn vragen die ik bij Smit en Spee heb neergelegd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen