Pieters: "Ik zou heel graag willen afsluiten bij FC Utrecht"

26 april 2020, 19:04

Erik Pieters hoopt aan het einde van zijn voetballoopbaan terug te keren bij de club waar het ooit allemaal voor hem begon: FC Utrecht. De 31-jarige verdediger doorliep de jeugdopleiding van de club uit de Domstad en speelde twee jaar in de hoofdmacht. Tegenwoordig komt Pieters uit voor het Engelse Burnley, waar hij over een contract beschikt dat over ruim een jaar afloopt.

In het programma Een Berg Sport van RTV Utrecht laat FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren weten dat hij Pieters in de toekomst dolgraag ziet terugkeren op het oude nest. "Dat staat nog steeds", reageert de verdediger. "Het ligt natuurlijk aan het juiste moment en de juiste tijd, maar ik zou heel graag willen afsluiten bij Utrecht. En als dat niet als speler lukt, dan maar als iets anders. Dat is voorlopig nog toekomst, maar die woorden gelden nog steeds."

Pieters zegt veel te danken te hebben aan zijn oude club. "Ik heb een EK mogen spelen op jonge leeftijd, aan het WK meegedaan en zelfs op de Olympische Spelen gestaan. Ik zat als jong kindje al op de tribune, want mijn vader is fan van FC Utrecht, ik zat bij de Junior Tigers en daarna heb ik zelf de jeugdopleiding doorlopen. Dus de club zit al van jongs af aan in mijn hart."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen