Bosschaart sneert naar KNVB: "De beerput gaat nu open"

26 april 2020, 16:15

Het besluit van de KNVB om geen promotie/degradatie door te voeren, heeft in Leeuwarden tot veel onbegrip geleid. Zo ook bij Pascal Bosschaart, assistent-trainer van SC Cambuur. "Dit zal nog wel een staartje krijgen, denk ik", vermoedt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Vlak nadat duidelijk was geworden dat er deze zomer geen clubs promoveren/degraderen, uitte Bosschaart zijn frustratie via Twitter. 'Een schande van de bovenste plank', noemde hij het KNVB-besluit. Achter die woorden staat hij nog steeds. "Het gaat me niet om het degraderen van ADO Den Haag en RKC Waalwijk. De KNVB had makkelijk kunnen zeggen dat er twintig clubs in de Eredivisie hadden gekund en dat de Eerste Divisie-clubs met geld gecompenseerd zouden kunnen worden. Als je volgens de UEFA-richtlijnen de bovenste plekken op nota bene doelsaldo verdeelt en je de Keuken Kampioen Divisie laat schieten, dan ben je niet consequent."

Bosschaart is van mening dat de KNVB zich aan de stemming van clubs had moeten houden. Zestien clubs waren voorstander van promotie/degradatie, negen clubs waren tegen het plan en negen clubs stemden niet. "De beerput gaat nu open. Mensen binnen de KNVB gaan dingen lekken", voorspelt de assistent-trainer. "De komende dagen zullen dingen naar buiten komen waar je geen weet van hebt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen