"Roeptoeterende mensen moeten eens in de ziekenhuizen kijken"

"Roeptoeterende mensen moeten eens in de ziekenhuizen kijken"

26 april 2020 – Chris Woerts staat achter het besluit van de KNVB om geen promotie/degradatie-regeling te treffen. Volgens de sportmarketeer is het de enige juiste oplossing. "In tijd van oorlog straf je niet en beloon je niet, dat is een ethische en morele kwestie", aldus Woerts."De voetbalbond heeft eindelijk echt leiderschap getoond. Prima hoe ze het hebben aangepakt, zowel met de clubs bovenaan de ranglijst als in de staart", zegt Woerts tegen Omroep West. "Mensen van clubs die roeptoeteren dat ze benadeeld zijn, moeten eens in de ziekenhuizen kijken. De saamhorigheid in het betaald voetbal is helaas ver te zoeken. In tijden van crisis zijn dit de juiste maatregelen die genomen zijn. Dan kunnen clubs schreeuwen over onrecht, maar dat slaat nergens op. Kijk naar andere sporten en ook naar het amateurvoetbal, daar is dit seizoen ook uit de boeken geschrapt. En zo hoort het."

Lees ook: Cambuur-assistent Van der Heide ziedend op de KNVB: "Corrupt"

Behalve SC Cambuur en De Graafschap is ook FC Utrecht boos. "Ik begrijp de teleurstelling, maar de KNVB heeft correct gehandeld en in het geval van FC Utrecht de instructies vanuit de UEFA gevolgd. Op basis van de ranglijst zijn de Europese tickets verdeeld, dat is gewoon een duidelijke afspraak. Utrecht wil nu naar de rechter, maar dat is een kansloze missie, de rechter kijkt helemaal niet naar dat sportieve aspect, maar naar de procedure die de KNVB heeft gevolgd."

De aanpak van de KNVB had volgens Woerts beter gekund. Dat een veronderstelde stemming later een peiling bleek te zijn, deed de bond bepaal niet goed. "Als clubs een mening moeten geven over andere clubs, dan komt daar onderling gedoe van. Daarnaast is het ook niet goed dat de clubs zes weken niets hebben gehoord en dan opeens in een middag allerlei vragen van de KNVB moeten beantwoorden. Uiteindelijk is het beslist in de achterkamertjes van Zeist. Het was beter geweest als ze een team van specialisten hadden geformeerd die de KNVB had geadviseerd, dan had het niet zo lang hoeven duren en hadden we dat gedoe rond die raadpleging van de clubs ook niet gehad."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020

  3. woensdag 27 mei 2020