Gerbrands: stadionbezoek rond kerst zwartste scenario

26 april 2020, 14:00

Toon Gerbrands houdt er rekening mee dat pas rond kerst weer publiek welkom is in de Nederlandse stadions. Volgens de directeur van PSV is dat het meest zwarte scenario. Een stadionbezoek gieten in de anderhalvemetermaatregel is onmogelijk. "Stel dat je het wel zou doen, dan zou je zesduizend mensen in ons stadion kwijt kunnen", rekent Gerbrands voor.

"Maar zelfs dat aantal red je niet als ze bij de ingangen in een rij gaan staan met die anderhalve meter ertussen, dan krijg je rijen tot buiten de stad. En wat doe je na het laatste fluitsignaal? In de rust? En dan hebben we het nog niet eens gehad over calamiteiten waarbij iedereen zo snel mogelijk naar buiten zou moeten", zegt Gerbrands tegen Voetbal International. "Nee, we hebben dat van alle mogelijke kanten bekeken, maar dat gaat niet lukken en daar gaan we ons ook verder niet mee bezig houden."

Lees ook: PSV-directie levert twintig procent van het salaris in

Gerbrands accepteert de werkelijkheid en anticipeert daar met PSV op. "Dat betekent nogal wat ja, want dan zou je dus pas weer publiek binnen kunnen laten op het moment dat het nieuwe normaal van de baan is. Niemand weet dus hoe het straks verder gaat en er is nergens geschreven dat we vanaf 1 september of 1 oktober de draad gewoon weer op kunnen pikken. Als je dat goed tot je door laat dringen, weet je dat het nu moeilijk is, maar dat het echt nog veel moeilijker kan gaan worden. En dan weet je ook dat veel clubs echt in grote problemen gaan komen. Ook wij, maar we zijn intussen de druk bezig en volgens mij optimaal voorbereid om het samen te gaan doen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen