"Als de BBC in gesprek wil met Henk, dan is er iets aan de hand"

25 april 2020, 23:45

SC Cambuur staat deze dagen in het middelpunt van de belangstelling en dat is niet vanwege een positieve reden. De club loopt ondanks een ruime voorsprong promotie naar de Eredivisie mis omdat de KNVB ervoor heeft gekozen om ADO Den Haag en RKC Waalwijk niet te laten degraderen. Henk de Jong kan het nog altijd niet geloven.

De coach sprak vrijdag al 'van de grootste schande in de Nederlandse sport ooit' en is ook zaterdag nog niet afgekoeld. Tegen het Algemeen Dagblad doet hij nogmaals zijn beklag. "De UEFA zegt: besluit op basis van sportiviteit", zegt de trainer. "Dat heeft de KNVB niet gedaan en dat neem ik ze kwalijk. Maar ik hoop dat de sportmensen bij de KNVB nu opstaan en zeggen: 'Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, dit hebben jullie niet goed gedaan'. Volgens mij weten ze dat zelf nu ook wel, want het hele land is tegen die mannen. Kijk, onder druk kan iedereen fouten maken. Maar herstel ze dan gewoon. Begin het seizoen straks met twintig eredivisieclubs. Dan hoef je niet eens naar de rechter."

De Jong weet dat de interviewverzoeken talrijk zijn nu Cambuur promotie misloopt. "Morgen geef ik een interview aan de BBC", zegt De Jong. "Laten we eerlijk zijn hè. Als de BBC een gesprek wil met Henk de Jong, dan is er wel iets heel bijzonders aan de hand."

Lees ook: Cambuur in actie: "Onrecht mag je niet lijdzaam toestaan"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen