Pardew wil bonus niet en is niet uitzinnig: "Geluk gehad"

Pardew wil bonus niet en is niet uitzinnig: "Geluk gehad"

25 april 2020 – Volgens Alan Pardew is het niet gepast om hoog van de toren te blazen nu ADO Den Haag alsnog in de Eredivisie is gebleven. De club stond op een degradatieplaats, maar had nog kans op lijfsbehoud en werd gered door het besluit van de KNVB. Trainer Pardew is er blij mee, maar wil niet uitzinnig zijn. Bovendien leeft hij mee met SC Cambuur en De Graafschap.Het is op dit moment niet gepast om uitzinnig te zijn, vertelt hij aan Voetbal International. "Ik vind dat als je het op deze manier redt, je niet te hoog van de toren moet blazen. We hebben geluk gehad en moeten onze zegeningen tellen. Tegelijkertijd vind ik het wel een terechte beslissing", vertelt hij. "Er waren nog acht wedstrijden te spelen en zo lang er een kans is op directe handhaving, mag je die een club niet ontnemen. Ik zeg niet dat we alles hadden gewonnen, maar ik proefde voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard die werd afgelast, wel veel zelfvertrouwen. Of beter gezegd, vastberadenheid. Wij dachten echt dat we het konden gaan redden, alleen zullen we nooit weten of dat zou zijn gelukt."

Dat het besluit om ADO en RKC in de Eredivisie te houden en SC Cambuur en De Graafschap niet te laten promoveren veel kritiek kreeg, snapt Pardew. "Vooral de frustraties bij SC Cambuur en De Graafschap zijn begrijpelijk en ik heb met die clubs te doen. De kans was natuurlijk ontzettend groot dat ze zouden zijn gepromoveerd. Nu deze beslissing is gevallen, lijkt het mij op zijn minst fair dat de Nederlandse voetbalbond die clubs op een of andere manier compenseert. Deze hele situatie is ook de reden dat niemand bij ADO Den Haag uitzinnig is. We zijn bescheiden blij, al zou ik het zelf liever opgelucht willen noemen."

Bonusverhaal is niet waar
In Engelse media werd er gemeld dat Pardew recht heeft op een bonus van 100.000 euro nu het hem 'gelukt' is om ADO in de Eredivisie te houden. Dat is volgens de Engelsman echter 'totale onzin'. "Het klopt dat ik recht heb op een bonus als ik de club in de Eredivisie had gehouden', vervolgt de manager. "ADO ís safe, maar vanwege een andere reden. Formeel kan ik misschien aanspraak maken op dat extraatje, maar je dacht toch niet dat ik dat van plan was, in deze tijd en onder deze omstandigheden. De verdachtmaking alleen al doet me pijn. Ik moet er mijn contract op naslaan, maar als ik een bonus krijg, wil ik 'm niet eens hebben. Dan geef ik 'm terug aan de club, met het verzoek er iets goeds mee te doen. Wat mij betreft gaat dat geld dan naar de gezondheidszorg in Den Haag."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020