Spee verdedigt KNVB: "We voelen mee met de clubs"

25 april 2020, 17:50

KNVB-voorzitter Just Spee beseft dat de KNVB vrijdag nauwelijks een goed figuur had kunnen slaan, omdat de beslissingen die er moesten worden gemaakt heel lastig waren. Spee spreekt van een 'bittere dag'.

Met name bij FC Utrecht (geen Europees voetbal), SC Cambuur en De Graafschap (geen promotie) kwamen de keuzes van de bond keihard aan. "Het was een zeer bittere dag", blikt hij terug in gesprek met de BBC. "Je wilt dat beslissingen worden genomen op het veld en niet op bureau's. We vinden het vervelend dat we deze keuze moesten maken en we voelen mee met de clubs en de supporters die teleurgesteld zijn. Aan de andere kant was er geen goede oplossing."

Spee heeft ook meegekregen dat de Premier League van plan is om in juni weer te gaan spelen. Spee vraagt zich af of dat haalbaar is. "Als je ziet wat er allemaal gebeurt in de wereld, hoe alle evenementen week na week uitgesteld worden... Hoe realistisch is het dat de wereld er over drie, vier weken opeens compleet anders uitziet? De Premier League heeft nog weken nodig om de competitie af te ronden. Hoe realistisch is dat dan?"

Mocht de Engelse bond ervoor kiezen om Liverpool als kampioen uit te roepen, dan is dat volgens Spee niet vreemd. In Nederland kreeg Ajax de titel niet, maar in Engeland zou dat gezien de 25 punten voorsprong van Liverpool wel kunnen. "In ons geval was het niet gepast om een kampioen aan te wijzen, maar dit geval is anders. Liverpool staat zo ver voor, dat ik het zou begrijpen als er een andere keuze wordt gemaakt dan bij ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen