Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voetbaladvocaat geeft rechtsgang FC Utrecht kans

Voetbaladvocaat geeft rechtsgang FC Utrecht kans

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 april 2020 – Christian Visser is als advocaat gespecialiseerd in voetbalzaken en sluit niet uit dat FC Utrecht een kans maakt als het de besluiten van de KNVB gaat aanvechten. Eigenaar Frans van Seumeren kondigde eerder al met ferme teksten aan dat Utrecht het er niet bij laat zitten.

Utrecht grijpt naast een Europees ticket, terwijl het een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Willem II en daarnaast ook nog de bekerfinale had. Advocaat Visser sluit niet uit dat een gang naar de rechter succesvol kan zijn. "De rechter zal kijken of er in strijd met de reglementen is gehandeld", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "En of het een redelijk besluit was. En dat is nog maar de vraag."

"Vooral met die bekerfinale hebben ze een kans", vertelt Visser. "De KNVB beëindigt het bekertoernooi en geeft het bijbehorende ticket zomaar aan de nummer drie van de ranglijst. Dat is pikant genoeg Feyenoord, die andere bekerfinalist. De KNVB kijkt met de verdeling van de Europese tickets naar de ranglijst. Dat doen ze ook met de verdeling van de televisiegelden. Maar dat de bekerfinale bij een stand van 0-0 moet beginnen, dat telt kennelijk niet. Die bekercompetitie schrappen ze zomaar even."

Wat Visser minder sterk vindt, is het tweede punt van Utrecht. Dat de ploeg een duel minder heeft gespeeld dan Willem II, hoeft volgens hem niet veel uit te maken. "FC Utrecht passeert Willem II op de ranglijst als het de inhaalwedstrijd tegen Ajax wint. Maar de rechter zal ook zien dat Willem II nu een beter puntengemiddelde heeft. Maar het speelt toch mee. Dit komt nog bovenop dat hele verhaal met de bekerfinale."

Cambuur en De Graafschap
Ook SC Cambuur en De Graafschap sluiten juridische stappen niet uit, omdat zij promotie door de neus geboord zagen worden. "Als ik Cambuur was dat zou ik een databureau in de arm nemen. Ik schat de kans op 98 procent dat die club was gepromoveerd als het seizoen was uitgespeeld. RKC kon degradatie nauwelijks meer ontlopen in de Eredivisie en ook voor ADO Den Haag was het erg lastig geworden." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd