Cambuur-assistent Van der Heide ziedend op de KNVB: "Corrupt"

25 april 2020, 17:01

SC Cambuur-assistent Sandor van der Heide heeft de vloer aangeveegd met de beslissing van de KNVB. De voormalig profvoetballer laakt niet alleen de gemaakte keuzes, maar is ook nog eens boos over de werkwijze en communicatie van de voetbalbond.

Dat vertelt hij tegenover het plaatselijke Grootsneek.nl. Volgens Van der Heide heeft de KNVB altijd laten weten dat ze voor een optie zou gaan met of promoverende clubs of twintig ploegen op het hoogste niveau. Dus dat er een stemming kwam, was al gek. "Toen is de KNVB anderhalf uur later teruggekomen in de vergadering, in die call met alle clubs, en die hebben gezegd 'het is 16 om 9 en de meerderheid is niet groot genoeg'. We besluiten dat er geen promotie/degradatie is. Dat was het verhaal. Toen kwamen de vragen en zijn de KNVB-bestuurders weggelopen", beschrijft Van der Heide.

En de geboren Sneker is boos, ziedend zelfs. "Ik voel mij ver-schrik-ke-lijk genaaid door een bond waar ik voor werk", windt hij er geen doekjes om. "Zo voel ik mij. Ik begrijp er geen ene reet van. Eric Gudde die zegt, Ajax krijgt een Champions League-ticket omdat ze bovenaan staan en er is al 77% van de competitie gespeeld. Gudde zegt een minuut erna, we kunnen geen promotie/degradatie regeling toepassen omdat er nog maar 77% van de competitie gespeeld is. Leg het mij alsjeblieft uit! Dit is gewoon corrupt", aldus Van der Heide.

Lees ook: promotie Cambuur was 99

Dat deze uitspraken mogelijk gevolgen hebben voor het deelnemen aan de cursus betaald voetbal, deert hem niet. "Ik ben eerlijk, ik ga niet zeggen 'goh wat mag ik zeggen'. Maar dat geldt in dat corrupte voetbalwereldje. Ik ben gewoon flink genaaid. Dat is voor de club kut, dat is persoonlijk kut, dat is voor iedereen kut. Deze beslissing valt ook niet uit te leggen", vindt hij. "Als ik nu zeg, 'ik snap de KNVB wel en hun standpunt begrijp ik ook', dan kan ik je nu al vertellen dat word ik toegelaten op die cursus. Zo gaat het daar in Zeist gewoon."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen