Bergwijn genoot van debuut: "Kijk het nog steeds terug"

25 april 2020, 15:48   Bijgewerkt: 25 april 2020, 17:02

Nu het voetbal al enige tijd stilligt, heeft Steven Bergwijn de tijd om de laatste maanden even de revue te laten passeren. De 22-jarige buitenspeler stapte in de winter over van PSV naar Tottenham Hotspur en daar kende hij een geweldig debuut tegen Manchester City (2-0) in februari. Hij kijkt er nog altijd met een glimlach op terug.

De aanvaller mocht van José Mourinho in de basis starten tegen City en dat was voor velen een verrassing. "Ik hoorde twee dagen voor de wedstrijd dat ik zou gaan spelen. De trainer vroeg aan mij 'Wil je spelen?' en ik zei 'Ja, natuurlijk'. Zo ging het eigenlijk", blikt hij terug bij PSV TV. "Het was wel even anders om ineens een ander shirt aan te trekken dan het rood-witte waarin ik jarenlang speelde. Je komt ook in een ander stadion. Het is allemaal anders, maar wel mooi. Ik moest er direct staan en het ging goed. Ik hield het volgens mij 65 minuten vol en daarna was de tank leeg. Het was wel wennen, echt pittig."

Kort voor zijn wissel in de 65ste minuut was hij verantwoordelijk voor de openingsgoal, door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied prachtig in de hoek te pegelen. "Het is niet te beschrijven. Je zag ook aan mijn gezicht wel dat ik niet echt wist wat ik moest doen. Ik rende van de ene kant naar de andere kant. Ik kijk de goal nu nog steeds terug, want ik heb toch niets te doen", zegt hij met een glimlach. Hij vindt het bijzonder dat hij bij Tottenham samenwerkt met Mourinho. "Vroeger keek ik als kleine jongen naar hoe hij de Champions League won met grote spelers en nu is hij mijn trainer. Dat is wel mooi."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen