Nummer zestien Fortuna opgelucht: "Je wilt het toch even horen"

25 april 2020, 15:13

ADO Den Haag en RKC Waalwijk zijn de grootste 'winnaars' van de beslissing van de KNVB met handhaving in de Eredivisie, maar ook Fortuna Sittard is ongetwijfeld blij met rechtstreekse handhaving. De Limburgers zaten voor de coronastop in een mindere periode met slechts één zege na de winterstop. Als nummer zestien – normaliter betekent dat een veroordeling tot nacompetitie – is de club vooral opgelucht.

Dat vertelt algemeen directeur Ivo Pfennings tegenover De Limburger. Toen FC Volendam loting opperde, werd het nog even zweten in Sittard, maar dat idee werd logischerwijs al snel afgewimpeld door de KNVB. "Ik maakte me al niet veel zorgen meer, maar je wilt het toch even horen", aldus Pfennings over de situatie van Fortuna Sittard [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366571/statement-knvb-voor-degradatie-was-geen-voorschrift-van-uefa/,_blank,op D-Day voor de Eredivisie].

Provinciegenoot VVV-Venlo kende juist een uitstekende tweede seizoenshelft en was daarom al veilig. Toch was er ook in Venlo ergernis over de gang van zaken, zo vertelt Marco Bogers, die de vergadering zeer chaotisch vond. "Ik las het al online en toen wist ik het zelf pas amper", aldus Bogers. "Dit had wat mij betreft anders aangevlogen kunnen worden."

Wat de Limburgse clubs hebben gestemd, is niet bekend. Alleen Roda JC laat weten dat het tegen promotie/degradatie was, ondanks dat Jeffrey van As namens de Kerkraders laat weten dat het de uitkomst vreemd vindt. "Qua verdeling van de Europese tickets hamerden ze op de ranglijst. Dan zou je dat bij promotie/degradatie ook verwachten, maar dat doen ze niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen