'Premier League wil op 8 juni competitie weer hervatten'

25 april 2020, 13:56

De Premier League is voornemens om op 8 juni de competitie weer te hervatten. Dat heeft de organisatie voorgelegd aan de clubs en dat is met het idee om dat te doen via het eerder gecommuniceerde noodplan. Voetballen in enkele stadions, de teams en andere betrokkenen in quarantaine in hotels en het regelmatig testen van alle spelers.

Dat schrijft The Times. Het plan was eerder al bekend gemaakt, waarbij Wembley een van de onderkomens zou worden. Wat de andere stadions worden, is nog niet gecommuniceerd. In de stadions mogen maximaal 400 mensen tegelijkertijd en het zal ook allemaal niet al te lang duren. Want op 22 augustus (!) zou de start van het nieuwe seizoen alweer gepland zijn.

In de maanden juni en juli zouden dan de laatste nog 92 Premier League-wedstrijden moeten worden afgewerkt, waarbij de spelers en stafleden in hotels gescheiden worden van hun familieleden en anderen. Iedereen wordt op regelmatige wijze getest op het coronavirus, om zo besmetting te voorkomen. Op die manier kunnen de Engelse clubs de flinke financiële domper die er dreigt te ontstaan, nog enigszins tegengaan.

Lees ook: 'Premier League-clubs houden voorkeur voor uitspelen seizoen'

Als er niet gevoetbald wordt, dan krijgen de Engelse clubs – die anders dan in Nederland per wedstrijd worden betaald – het laatste deel van de belangrijke tv-gelden ook niet. In het uitgelekte scenario zouden clubs overigens ook zelf een hospitaal moeten oprichten, om te voorkomen dat spelers alsnog naar het ziekenhuis moeten voor behandelingen bij blessures.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen