Emmen-preses: "Per 1 juli hebben alle clubs een probleem"

Emmen-preses: "Per 1 juli hebben alle clubs een probleem"

25 april 2020 – FC Emmen volgde de procedure van vrijdag met interesse, maar had zelf weinig belangen bij de besluiten van de KNVB. De club stond twaalfde in de Eredivisie en is er uiteraard ook komend seizoen weer bij. Ronald Lubbers denkt desondanks dat er moeilijke tijden aankomen."Tot en met 30 juni gaan alle clubs én ook wij het wel redden, maar er moeten geen rare dingen gebeuren", zegt de voorzitter tegen RTV Drenthe. "Als er claims komen of er zijn andere onvoorziene dingen, zou dat direct een probleem kunnen geven. Per 1 juli hebben alle clubs een probleem", doelt hij onder meer op het feit dat de contracten dan aflopen en er onrust kan ontstaan op de markt.

Lubbers is zeer te spreken over hoe Emmen het afgelopen seizoen heeft gepresteerd. "Ik denk dat we met plek 12 het hartstikke goed gedaan hebben", zegt Lubbers, die weet dat de fans ook tevreden zijn. "Tot dusver is het niet gebeurd dat seizoenskaarthouders hun geld terug willen voor de overige wedstrijden. Het is eerder zo dat mensen een donatie willen doen. Het is natuurlijk ook niet zo dat mensen geen waar voor hun geld hebben gehad."

Emmen komt door de coronacrisis net als de andere clubs ook in een financieel lastig parket. Kunnen sterspelers als Glenn Bijl en Sergio Peña behouden worden? "Je moet wachten tot er meer duidelijkheid is. Die mannen hebben langdurige overeenkomst en daarmee een transferwaarde, maar dat betekent niet dat ze weg moeten. Dat ze bij diverse clubs op het lijstje staan is mij wel bekend. Er informeren nog wel clubs, maar hoe serieus is het dan? Ik bel ook wel clubs, maar dat betekent niet dat ik volgende week weer kom voor een speler."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020