De Graafschap beraadt zich: "Ook in contact met Cambuur"

25 april 2020, 10:20

Net als FC Utrecht wordt er ook achter de schermen bij De Graafschap en SC Cambuur gesproken over juridische stappen. De club uit Doetinchem overweegt om het besluit dat de club niet promoveert, aan te vechten. Dat bevestigt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.

De beleidsbepaler is witheet op de KNVB en gaat met de club uitzoeken of stappen naar de rechtbank zinvol kunnen zijn. "Ik zal ook in contact treden met Cambuur", zegt Ostendorp tegen De Gelderlander. "Daar zal de teleurstelling misschien nog wel groter zijn. Hoewel, dat kan bijna niet. Maar minstens net zo groot."

Hij vindt dat de bond 'met twee maten heeft gemeten'. De directeur doelt daarmee op het feit dat de Europese tickets wel zijn vergeven op basis van de ranglijst. "Waarom worden die plekken wel op sportieve gronden bepaald, zoals de UEFA ook als richtlijn had meegegeven, en tellen voor promotie en degradatie de resultaten ineens niet meer mee? Dat valt niet met elkaar te rijmen."

"In beide gevallen moesten er nog acht of negen wedstrijden gespeeld worden en kon er nog van alles gebeuren. Bovendien zijn de verschillen bovenin de Eredivisie nog veel kleiner dan in de promotie- en degradatiestrijd."

Lees ook: Kans op succes bij gang naar rechter gering voor clubs

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen