Van Seumeren boos op KNVB: "Enorme willekeur"

Van Seumeren boos op KNVB: "Enorme willekeur"

25 april 2020 – Frans van Seumeren heeft flink uitgehaald naar de KNVB. De eigenaar van FC Utrecht is geenszins te spreken over het besluit van de Nederlandse voetbalbond en de weg daar naartoe. "Ik blijf die KNVB een verschrikkelijk amateuristische organisatie vinden. Er is zo'n enorme willekeur in hun beslissingen. Daar kan ik heel slecht tegen."Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Dat de KNVB een moeilijke beslissing moest maken, snapt Van Seumeren ook. "Maar waar het ons om gaat, is de subjectieve manier waarop dit besluit tot stand is gekomen. Zo wordt er totaal voorbij gegaan aan het feit dat we in de Eredivisie een wedstrijd minder gespeeld hebben dan de concurrentie. En de bekercompetitie is door de KNVB zelfs totaal bij het grofvuil gezet. Daarmee laten ze zien hun eigen bekertoernooi niet serieus te nemen", aldus Van Seumeren, die het betoog van de KNVB niet snapte dat op basis van 75% van de wedstrijden de keuze werd gemaakt. FC Utrecht – met een beter doelsaldo – speelde namelijk een wedstrijd minder dan Willem II.

Hij krijgt bijval van Jordy Zuidam. "En is het tegenstrijdig dat deze lijn niet is doorgetrokken naar de beslissingen onderin. Bovendien is in het bekertoernooi een veel groter percentage van de wedstrijden gespeeld. Daar ging het nog maar om één wedstrijd, die gespeeld moest worden. En toch lijkt het bekertoernooi ineens niet meer te bestaan. Het woord 'beker' is in de hele presentatie niet gevallen. Zo wordt het in onze ogen willekeur", stelt de technisch directeur. Er werd door FC Utrecht al aangekondigd een juridische strijd aan te gaan. Ook omdat de UEFA het rechtstreekse ticket van de Europa League normaliter aan de bekerwinnaar geeft.

"We zijn als een kleuterklasje in de hoek gezet, maar laten het er echt niet bij zitten. Als er een besluit was genomen op objectieve, sportieve gronden dan hadden we het kunnen accepteren, maar niet op deze manier", stelt Van Seumeren. "De KNVB loopt het risico dat straks het groepsfase-ticket van de Europa League door Nederland niet kan worden ingevuld, omdat er geen bekerwinnaar is aangewezen."

Lees ookReglementen helpen Feyenoord mogelijk aan beker

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020