PEC vond stemming 'circus' en voert gesprek bij gemeente

PEC vond stemming 'circus' en voert gesprek bij gemeente

25 april 2020 – PEC Zwolle was een van de clubs die geen stem uitbracht bij de stemming van de KNVB. De nummer vijftien van de Eredivisie – die in zekere zin dus door het oog van de naald ging – wilde niet oordelen over collegaclubs. "Ons past nu alleen bescheidenheid", aldus voorzitter Adriaan Visser, die met de gemeente in gesprek is over een lening of een garantstelling daarvan."We zitten bij PEC zelden verlegen om een mening, maar we hebben ook onze eigen principes", laat Visser weten tegenover De Stentor. "Dat de KNVB dacht dat het raadplegen van de clubs een goed instrument was om tot een gebalanceerd besluit te komen, ben ik het alleen niet mee eens. Dat zorgde er ook voor dat het een circus leek."

Lees ookPEC-voorzitter: "We moeten een pas op de plaats maken"

Garantstelling c.q. lening
Verder schrijft de regionale ochtendkrant dat PEC Zwolle in gesprek is met de gemeente Zwolle om een (garantstelling voor een) lening af te sluiten. Het gaat slechts om een verkennend gesprek, maar de gevolgen voor de Eredivisionist zijn vermoedelijk niet mals. Mede omdat de hoofdsponsor Molencaten hard wordt geraakt.

"We hebben een aantal opties, die ik niet allemaal kan vertellen. Maar dit is het werk wat ik moet doen. Alle bedrijven waar de omzet in elkaar zakt, hebben een probleem. Er hangen teveel onzekerheden in de lucht", aldus Visser. Het zou daarbij overigens vermoedelijk gaan over een garantstelling voor een eventuele lening, zoals dat de afgelopen jaren ook al het geval was. Die garantstelling loopt komende zomer echter af.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020