'Akkoord Feyenoord en Kökcü over nieuw contract is nog ver weg'

'Akkoord Feyenoord en Kökcü over nieuw contract is nog ver weg'

25 april 2020 – Feyenoord en Orkun Kökcü zijn het voorlopig nog niet eens geworden over een nieuwe verbintenis. De Rotterdammers willen de middenvelder dolgraag langer binden met een verbeterd contract, maar het verschil tussen vraag en aanbod is vooralsnog te groot. Er is veel sluimerende belangstelling voor de zelfopgeleide voetballer.Dat schrijft Voetbal International althans. Volgens het weekblad hebben onder andere Sevilla, Real Betis, Valencia, Chelsea en Arsenal belangstelling voor Kökcü, wiens naam in de buitenlandse media ook regelmatig valt. Mede daarom wil technisch direteur Frank Arnesen het in 2023 lopende contract graag opwaarderen en openbreken.

Lees ook'Feyenoord wil deze week contract met Kökcü verlengen'

Met het huidige contract van Kökcü zou Feyenoord namelijk geen miljoenenbedrag kunnen vragen, waarop het wel hoopt. Als de onderhandelingen over een nieuwe contract stuklopen, is de kans dat Feyenoord hem deze zomer verkoopt, groot. Kökcü speelde al 47 wedstrijden in het eerste team van de Rotterdammers, waarin hij zevenmaal scoorde en tien assists gaf. Inmiddels speelde hij ook al twee officiële interlands voor Turkije.

Bottehin en Fer
Verder schrijft VI dat de club ook graag verder wil met Leroy Fer en Eric Botteghin. Van laatstgenoemde werd het contract formeel wel opgezegd, maar mede op voorspraak van Dick Advocaat hopen ze de Braziliaan te behouden. De ervaren coach wil het geraamte van zijn elftal graag in tact houden. Van Fer – die bij de laatste voorselectie van Oranje zat – is al langer duidelijk dat hij kan bijtekenen in De Kuip.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 17 januari 2021

  2. zaterdag 16 januari 2021