Gisteren gemist: historische voetbaldag na besluit KNVB

25 april 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 24 april. 

Statement KNVB: voor degradatie was geen voorschrift van UEFA

De KNVB heeft vrijdag aan het begin van de avond de reeds uitgelekte berichten [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366571/statement-knvb-voor-degradatie-was-geen-voorschrift-van-uefa/,_blank,officieel bevestigd] in een statement. ADO Den Haag en RKC Waalwijk blijven in de Eredivisie, omdat het seizoen nog niet was afgelopen en uitgespeeld kon worden. Bovenin werden de Europese tickets wel vereeld, omdat dat werd geadviseerd door de UEFA. Voor degradatie waren die voorschriften er niet. Een winnaar voor de bekerfinale komt er niet. Ook de Eredivisie Vrouwen is [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366576/eredivisie-vrouwen-psv-kampioen-ajax-mee-de-cl-in/,_blank,afgewikkeld]. 

Juridische stappen FC Utrecht, ook AZ niet op voorhand akkoord

FC Utrecht onderneemt juridische stappen. Utrecht stapt naar de voorzieningsrechter én de UEFA. De bekerfinalist is het er niet mee eens dat het geen Europa League-ticket krijgt. De KNVB geeft de voorkeur aan Willem II, de nummer vijf van de Eredivisie. In de Eredivisie hebben beide ploegen evenveel verliespunten en heeft Utrecht een beter doelsaldo, maar speelden de Tilburgers een wedstrijd meer. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366572/az-schaart-zich-niet-niet-achter-verdeling-van-europese-tickets/,_blank,Ook AZ gaat niet op voorhand akkoord]. 

Gerbrands: "Hebben niet neutraal, maar helemaal niet gestemd"

PSV's algemeen directeur Toon Gerbrands, die voorlopig twintig procent van zijn loon inlevert, kan zich vinden in de uitkomst die vrijdagmiddag werd gecommuniceerd door de KNVB. Althans, voor de eigen positie en het daarbij horende Europese tickets voor de voorronde van de Europa League. Dat hun neutrale stem voor promotie/degradatie werd gebruikt om ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366578/gerbrands-hebben-niet-neutraal-maar-helemaal-niet-gestemd/,_blank,zorgt wel voor onvrede in Eindhoven]. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366580/van-der-sar-ajax-stemde-neutraal-en-er-komt-financiele-steun/,_blank,Ajax] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366581/feyenoord-blij-met-uitkomst-maar-houdt-slag-om-de-arm/,_blank,Feyenoord] delen die mening. 

De Jong: "De grootste schande uit de Nederlandse sport ooit"

SC Cambuur heeft met verslagenheid gereageerd op het nieuws van de promotie- /degradatie. De Leeuwarders stonden fier aan kop van de Eerste Divise en waren op weg naar promotie, maar na het besluit van de KNVB gaan ze niet omhoog. "Dit is de grootste schande uit de Nederlandse sport ooit", aldus trainer Henk de Jong. Ook bij De Graafschap hadden ze [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366570/de-graafschap-woede-onthutst-onbegrijpelijk-wat-hier-gebeurt/,_blank,weinig begrip voor het besluit]. 

Gudde: "We wilden als KNVB draagvlak bij de clubs zien"

Eric Gudde heeft nogmaals bevestigd dat de KNVB niet vond dat er een duidelijke overeenstemming heerste vanuit de stemming van de clubs. Dat was voor de voetbalbond reden om het heft zelf in handen te nemen en te besluiten om geen clubs te laten degraderen en promoveren. "We wilden als KNVB draagvlak bij de clubs zien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen