Play-off-kandidaten benadeeld, NAC denkt aan 'nadelige gevolgen'

Play-off-kandidaten benadeeld, NAC denkt aan 'nadelige gevolgen'

24 april 2020 – Heracles Almelo ziet door de beslissing van de KNVB als nummer acht van de Eredivisie een ticket voor de play-offs voor de Europa League door hun neus geboord, maar zullen daartegen niet protesteren. In de Eerste Divisie denkt NAC Breda met hun play-offticket als periodekampioen nog wel na over stappen, terwijl FC Volendam zich inmiddels heeft neergelegd bij de beslissing van de KNVB."Er is gezegd dat er vanuit een gezonde gedachte gekeken gaat worden naar compensatie. Dat horen we t.z.t. wel. Als twee complete competities worden gestopt, gaan de gedachten niet direct uit naar play-offplaatsen. En dat begrijpen wij", licht Heracles Almelo's algemeen directeur Rob Toussaint toe tegenover Voetbal International. Op de clubsite voegt hij daar aan toe dat hij blij is dat er in elk geval duidelijkheid is: "Maar uiteindelijk wil je dit op het veld beslissen, niet achter een tafel." Vitesse, dat ook zou deelnemen aan de play-offs, is nog niet naar buiten gekomen met een verklaring.

NAC Breda en FC Volendam
De clubs die nadelen ondervinden van de gevolgen van de KNVB, kunnen rekenen op een compensatie van de Nederlandse voetbalbond. Daaronder vallen ook de periodekampioenen uit de Eerste Divisie, die al een play-offticket op zak hadden. Dat is voor FC Volendam reden om geen verdere acties te ondernemen tegen het besluit. Keje Molenaar laat op de clubsite van Volendam weten dat de financiële vergoeding wordt gezien als compensatie.

NAC Breda reageert op de eigen kanalen op de beslissing van de KNVB. Echt blij is de club niet met het besluit: 'NAC heeft in het overleg gevochten voor een reële kans op promotie en compensatie van schade, mede door de gewonnen eerste periode, maar hier wordt in dit scenario geen gehoor aan worden gegeven', schrijft het. 'NAC zal zich beraden op de nadelige gevolgen van dit besluit en de verhaalmogelijkheden. Zo strijdvaardig als NAC is zal zij opkomen voor haar rechten.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020