"Afgesproken dat doelsaldo telt, de titel is ons afgepakt"

"Afgesproken dat doelsaldo telt, de titel is ons afgepakt"

24 april 2020 – Hakim Ziyech vindt dat Ajax terecht als nummer één van de Eredivisie is geëindigd. De spelmaker van de Amsterdammers denkt dat zijn ploeg het op basis van de regels meer had verdiend dan AZ. "Natuurlijk had ook ik veel liever op het veld die schaal bemachtigd, maar als je één club moet uitkiezen als kampioen, dan is dat Ajax lijkt me."Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Kom op zeg, wat een onzin heb ik voorbij horen komen. Wij staan toch bovenaan. Al die calimeroverhaaltjes over dat AZ het meer verdiende, omdat zij twee keer van ons hebben gewonnen. Dus het doelsaldo, zoals dat altijd is, telt nu even niet? Bullshit natuurlijk. Hoe werd PSV in 2007 dan kampioen? Precies, op één doelpuntje", herinnert de Ajacied, die de komende jaren niet meer in actie zal komen voor Ajax.

Al was dat ook niet meer gebeurd als de Eredivisie na 1 juli nog wel was uitgespeeld. "Volgens mij staat mijn handtekening onder het contract en dus ja, op 1 juli ben ik speler van Chelsea. Ik heb nooit een andere gedachte gehad", verduidelijkt de Marokkaans international over de vele discussies die de laatste weken de ronde deden. Inmiddels is duidelijk dat de Eredivisie niet meer wordt hervat

Kampioenschap 'afgepakt'
Aanvoerder Dusan Tadic vindt tegenover Ajax Life ook dat Ajax de terechte nummer één is. "We hebben afgesproken dat doelsaldo telt bij een gelijke stand. Dan is het voor mij heel simpel en moet Ajax tot kampioen worden uitgeroepen. Deze prijs is ons afgepakt", vindt de Serviër. "We hebben vooraf met alle clubs regels afgesproken. De regels vertellen dat het doelsaldo telt en niet het onderling resultaat. Als we onderling resultaat hadden afgesproken, was AZ de terechte kampioen. Ik had met de schaal onze supporters blij willen maken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 27 september 2020

  2. zaterdag 26 september 2020

  3. vrijdag 25 september 2020