Eredivisie Vrouwen: PSV kampioen, Ajax mee de CL in

24 april 2020, 20:12   Bijgewerkt: 24 april 2020, 20:20

De Eredivisie Vrouwen is net als de Eredivisie Mannen vrijdag tot een einde gekomen. Koploper PSV is daar niet gekroond tot kampioen, maar gaat wel als nummer één de Champions League in. Omdat er dit jaar twee tickets zijn voor dat toernooi, mag Ajax de voorronde in.

Dat heeft de KNVB laten weten in een officiële verklaring. De Eredivisie Vrouwen kent geen degradaties, waardoor er onderin geen onrust zal ontstaan. PSV was momenteel met een voorsprong van zeven punten op achtervolger Ajax de ongeslagen koploper van de Eredivisie Vrouwen. FC Twente volgt het rijtje met 23 punten uit twaalf duels. Normaliter zou dat nog wel spannend kunnen worden, omdat er play-offs worden gespeeld, maar dat is niet meer aan de orde. Voor Excelsior/Barendrecht betekent het bovendien een spijtig afscheid, aangezien zij na dit seizoen ophouden te bestaan.

"Hoewel we het graag hadden bevestigd in de kampioenspoule, zijn we trots op de erkenning van de KNVB. We hebben dit seizoen bewezen dat we in de reguliere competitie het sterkste team zijn en de plaatsing voor de Women's UEFA Champions League waard zijn", aldus manager vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers van PSV op de clubsite.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen