AZ 'op voorhand' niet akkoord met verdeling CL-tickets

24 april 2020, 18:46   Bijgewerkt: 24 april 2020, 19:07

AZ gaat op voorhand niet akkoord met de verdeling van de Europese tickets. De Alkmaarders hoorden vandaag dat zij volgend seizoen voorronde Champions League mogen spelen. "Wij hebben op de achtergrond al weken getracht om meerdere scenario's uit te werken, dit om de situatie waar we nu in beland zijn te voorkomen", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn.

"Zo hebben wij bij scenario 2 (uitspelen competitie) het voorstel gedaan om met een beperkt aantal wedstrijden toch tot een besluit op sportieve gronden te kunnen komen. En bij scenario 3 (stopzetten competitie) hebben we het advies gegeven om daar direct mee aan de gang te gaan. Onze voorstellen zijn echter onbeantwoord gebleven, aldus Eenhoorn op het clubkanaal van AZ.

Eenhoorn vervolgt: "We hebben hierbij ook steeds de afgesproken weg bewandeld, waarbij solidariteit en compensatie gedurende het hele traject zwaar hebben gewogen. We vinden het teleurstellend dat we nu genoodzaakt zijn om in deze crisis op deze manier kenbaar te moeten maken dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop het bestuur Betaald Voetbal de toebedeling van de Europese tickets tot stand heeft gebracht."

De nummer twee van de Eredivisie had graag gezien dat er gezocht was naar draagvlak."AZ heeft vrijdagmiddag verzocht om net als bij promotie/degradatie eerst draagvlak voor de exacte wijze van invulling te onderzoeken. Maar de KNVB heeft dit direct afgewezen. De KNVB vroeg dat draagvlak vrijdagmiddag wél als het gaat om het besluit om promotie/degradatie. We beraden ons op deze situatie."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen