De Graafschap: "Woede, onthutst, onbegrijpelijk wat hier gebeurt"

24 april 2020, 18:27

Bij De Graafschap heerst intense woede. Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp heeft geen goed woord over voor het besluit van de KNVB om De Graafschap en SC Cambuur niet te laten promoveren. "Ik ben woedend en onthutst. Onbegrijpelijk wat hier gebeurd is", aldus Ostendorp.

Volgens de KNVB was er geen sprake van een meerderheid, ondanks dat zestien clubs voor promotie/degradatie stemden en negen tegen. "Het lijkt mij een nadrukkelijke meerderheid", zegt Ostendorp tegen het clubkanaal van De Graafschap. "Gudde wilde geen vragen meer toelaten. Ik ben intens boos. Ik begrijp dat voetbal bijzaak is, maar juist in deze tijd had de KNVB een eerlijk besluit moeten nemen." Voor de verdeling van de Europese tickets was de ranglijst wel leidend. "Daarmee vergelijk je de Eerste Divisie met amateurvoetbal. Dit (nietig verklaren van de competitie, red.) is ook bij de amateurs gebeurd. Ik vind het schandalig."

De Jong: "De grootste schande uit de Nederlandse sport ooit"

Trainer Mike Snoei vult Ostendorp aan."Waarom ga je dan stemmen? Het hele idee van stemmen vond ik al waardeloos. Nu ga je kalkoenen vragen wat ze van kerstmis vinden", zegt Snoei tegen Omroep Gelderland. "De teleurstelling is enorm groot, niet normaal. Dit is zo onrechtvaardig. Ook omdat de voorsprong zo enorm groot is." De Graafschap zit met SC Cambuur in hetzelfde schuitje. "Cambuur heeft een geweldige voorsprong en een schitterend jaar gehad. En RKC komt ermee weg. Die hebben na de winterstop maar één keer gewonnen, net als ADO. Gaan ze dan nog een revival inzetten in de laatste acht à negen wedstrijden?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen