Van Mosselveld noemt beslissing KNVB 'juist besluit'

24 april 2020, 18:16

RKC Waalwijk-directeur Frank van Mosselveld vindt het genomen besluit van de KNVB 'het enige juiste'. Hoewel hij vooral opgelucht is en de boosheid bij De Graafschap en SC Cambuur ook snapt, is dit in zijn ogen wel gerechtigheid. "De competitie was gewoon niet beëindigd en er waren nog de nodige speelrondes te gaan. Dan kan je op sportieve gronden geen consequenties trekken."

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "We hadden erop gehoopt, maar we beseffen natuurlijk heel goed dat het een moeilijke afweging is geweest. We beseffen ook terdege wat dit bij Cambuur en De Graafschap teweeg brengt. Toch denk ik dat dit het enige juiste besluit is", aldus Van Mosselveld, die overigens van grote blijdschap niet wilde spreken. De directeur gaf tegenover FC Afkicken aan dat gezien de huidige omstandigheden in deze coronatijd dat absoluut niet gepast en gewenst is. 

Lees ook: BREAKING! ADO en RKC blijven in Eredivisie

Dat er een stemming voor nodig was, vond hij overigens ook vreemd. "Op basis waarvan moeten die clubs kiezen dan? Welke kleur ze leuk vinden? Wat de consequenties zijn voor hun eigen positie? Kijken ze puur naar de stand? Toen dacht ik wel: dit kan alle kanten op vandaag", aldus Van Mosselveld. "Het stemt me tevreden dat negen clubs zich hebben onthouden van stemming. Het enige juiste wat je kan doen in mijn ogen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen