Heerenveen stemt niet over lot collegaclubs: "KNVB voor"

24 april 2020, 16:14   Bijgewerkt: 24 april 2020, 16:35

SC Heerenveen gaat géén stem uitbrengen over wie er moet degraderen of promoveren uit de Eredivisie. De Friezen zien het niet als hun taak om te beslissen over hun medeclubs en onthouden zich daarom van stemming. Daardoor voorkomen ze een gevoelige keuze om rivaal en buurman SC Cambuur juist wel of niet te laten promoveren.

Dat laat het weten op de clubsite. "De KNVB heeft kenbaar gemaakt het belangrijk te vinden om de mening van de clubs te horen om tot een democratisch besluit te komen", zegt algemeen directeur Cees Roozemond op de clubsite. "Het is echter niet aan ons te beslissen over het lot van een collegaclub. Dat is niet onze rol. Wij hebben daarom niet gestemd. Wij vinden dat de bal bij de KNVB ligt wanneer het gaat over het afronden van het seizoen 2019/2020."

Lees ook: Heerenveen snapt KNVB niet: "Had beslissing van bond verwacht"

Opmerkelijk is wel dat Heerenveen moet stemmen over het lot van buurman SC Cambuur, dat momenteel aan kop gaat in de Eerste Divisie en hoopt op promotie naar de Eredivisie. Steun vanuit het Abe Lenstra Stadion hoeven de Leeuwarders echter niet te verwachten. Volgens De Telegraaf zouden er nog meer clubs zijn die zich onthouden van stemmen, maar daarover is officieel niets bekend. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen