Reglementen helpen Feyenoord mogelijk aan beker

Reglementen helpen Feyenoord mogelijk aan beker

24 april 2020 – De KNVB Beker lonkt voor Feyenoord, al zit er aan een eventuele eindzege uiteraard weinig glans. De Rotterdammers mogen zich volgens advocaat Jan Kabalt de winnaar van de beker noemen vanwege de reglementen. De bekende voetbaladvocaat zegt tegen De Telegraaf dat alleen het Bestuur Betaald Voetbal Eric Gudde en Jean Paul Decossaux, die zege kan blokkeren.Loting bepaalde dat Feyenoord de uitspelende ploeg is in de bekerfinale tegen Utrecht en dat het daardoor de beker wint. Was Utrecht de uitspelende ploeg geweest, dan had die ploeg de beker gekregen. 'Indien een wedstrijd in het toernooi om de TOTO KNVB Beker van overheidswege wordt verboden, is het de club in kwestie toegestaan de betreffende wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein te spelen. De alsdan verantwoordelijke burgemeester heeft de bevoegdheid nadere en/of beperkende voorwaarden te stellen aan de veiligheidsorganisatie', valt te lezen in artikel 11.

'Indien het niet mogelijk is de desbetreffende wedstrijd op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op neutraal terrein te spelen, wordt de uitslag van de wedstrijd automatisch 0-1 en wordt deze als gespeeld beschouwd. De thuisspelende club wordt alsdan geacht niet aan de betreffende speelronde te hebben deelgenomen.'

Wat nog wel een bekerzege van Feyenoord kan voorkomen, is artikel 50. 'In gevallen waar op grond van bijzondere omstandigheden naar de mening van het Bestuur Betaald Voetbal afwijking noodzakelijk is, beslist het Bestuur Betaald Voetbal.' De finale stond eigenlijk op 19 april gepland.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 29 mei 2020

  2. donderdag 28 mei 2020