KNVB wil Willem II en niet FC Utrecht in Europa League

KNVB wil Willem II en niet FC Utrecht in Europa League

24 april 2020 – Als het aan de KNVB ligt speelt Willem II en niet FC Utrecht volgend seizoen Europees voetbal. De KNVB is van mening dat de Tilburgers als nummer vijf van de Eredivisie het meeste recht hebben op het derde Europa League-ticket. Als bekerfinalist dacht Utrecht ook aanspraak te maken.In de officiële brief van de KNVB aan alle clubs, in handen van onder andere De Telegraaf en de Leeuwarder Courant, laat de bond weten hoe de tickets moeten worden verdeeld. In de praktijk ziet dit er volgend seizoen als volgt uit:

- Ajax als nummer 1 naar groepsfase Champions League, mits winnaar van dit seizoen zich plaatst via competitie. Anders wachten play-offs voor Ajax.
- AZ als nummer 2 naar tweede voorronde Champions League, Alkmaarders moeten dus drie voorrondes overleven.
- Feyenoord als nummer 3 naar groepsfase Europa League.
- PSV als nummer 4 naar derde voorronde Europa League, Eindhovenaren dus twee voorrondes overleven.
- Willem II als nummer 5 naar tweede voorronde Europa League, Tilburgers moeten dus drie voorrondes overleven.

Ook doet de KNVB een zeer sterke aanbeveling: de bond ziet graag dat Nederlandse clubs in Europa hun inkomsten uit hun deelname deels verdelen over de andere clubs. 'Het bestuur betaald voetbal is van mening dat in deze moeilijke tijden voor het Nederlandse (betaald) voetbal eenheid en solidariteit erg belangrijk is. Mede om die reden is het bestuur de mening toegedaan dat de betaaldvoetbalorganisaties, die op grond van het besluit van het bestuur betaald voetbal zullen deelnemen aan de Europese clubcompetities, de zware morele verplichting hebben om een gedeelte van de gelden die zij ontvangen in verband met deze deelname, te verdelen onder alle betaaldvoetbalorganisaties', zo staat in de brief.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 juni 2020

  2. maandag 1 juni 2020