'KNVB vraagt alle clubs om één van de drie opties te kiezen'

24 april 2020, 11:20

De KNVB heeft alle profclubs in Nederland vrijdag om advies gevraagd. De NOS meldt dat alle clubs kunnen kiezen uit drie opties die de KNVB heeft samengesteld. Met name de kwestie over promotie/degradatie is een heikel punt, blijkt uit de opties waaruit de clubs kunnen kiezen. De profclubs hebben tot 17.30 uur om hun standpunt te laten weten.

Alle clubs hebben om 10.00 uur een mail geregen van de bond waarin drie scenario's uiteen zijn gezet. De clubs moeten voor 16.30 uur laten weten welk scenario hun voorkeur heeft. Dat hebben meerdere bronnen bevestigd tegenover de NOS. Om 14.30 uur vindt er een overleg plaats tussen de clubs en bond, waarna clubs definitief hun keuze moeten laten weten.

De drie keuzemogelijkheden:

1. competitie schrappen en Europese tickets verdelen op basis van huidige ranglijst, geen degradanten.

2: huidige ranglijst aanhouden en op basis daarvan Europese tickets bepalen en degradanten aanwijzen.

3: geen degradanten, een competitie met twintig clubs.

De bond heeft daarbij het advies gegeven om niet voor optie 3 te kiezen. Dat omdat er bij die optie teveel problemen komen kijken. In principe zullen alle clubs dus kiezen voor optie 1 of optie 2. "Vandaag wordt het een kwestie van coalities smeden", zegt een ingewijde. "Dat houdt in: zorgen dat je meerdere clubs achter een scenario kan krijgen, zodat de meerderheid eenzelfde advies geeft aan de directie betaald voetbal. Degene met de beste contacten kan op een dag als vandaag heel veel voor elkaar krijgen."

De stemming van de clubs is niet bindend, maar wel belangrijk. "Zoals wij hem hebben begrepen zal de KNVB deze stemming zien als een zeer belangrijk advies. Of het een bindend advies wordt? Dat moet nog blijken. Veel zal afhangen van de uitkomst en het aantal clubs dat zich misschien zelfs nog zal onthouden van stemming."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen