Fortuna-eigenaar Gün pleit: "Hoe vaak zijn banken al gered?"

24 april 2020, 10:22

Fortuna Sittard-eigenaar Isitan Gün zou het niet onlogisch vinden als er hulp van de overheid komt om het voetbal te steunen. Hij vindt dat het voetbal vaak zelf met oplossingen moet komen en stelt dat het niet vreemd zou zijn als het voetbal geholpen wordt.

"Als de overheid een bank redt, of een vliegmaatschappij, is het vreemd om het voetbal niet te helpen", laat hij optekenen in de Volkskrant. "Wie bepaalt dat een vliegmaatschappij belangrijker is dan voetbal? Je kunt met creatieve ideeën komen. Hulp op korte termijn en op de langere termijn terugbetalen."

De 44-jarige eigenaar is tevens econoom. "Ik schrijf momenteel een artikel om het voetbal te verdedigen. Als ik kijk naar de geschiedenis van bedrijfstakken, is voetbal één van de onschuldigste verschijningsvormen. Hoe vaak zijn banken al gered door de overheid? Wie betaalt dat? De belastingbetalers, uiteindelijk. Het is in de geschiedenis nog nooit gebeurd dat de hele bedrijfstak voetbal als systeem is gered van faillissement. Voetbal wordt graag gebruikt als zondebok. Dat wil niet zeggen dat een speler in de Premier League van mij 300 duizend pond per week hoeft te verdienen. Misschien moeten we opnieuw bepalen wie recht heeft op de hoogste salarissen in een samenleving."

Als Fortuna-eigenaar is Gün benieuwd wat de coronacrisis voor gevolgen heeft voor het voetbal. "Niemand kan voorspellen wat de invloed is op de inkomsten van clubs. De verwachtingen zijn dat we zeker 30 procent verliezen, over de gehele linie. Misschien meer. Veel supporters zullen hun seizoenkaart verlengen, ook uit loyaliteit. Maar als er voorlopig geen wedstrijden komen, zal dat percentage van supporters die verlengen lager liggen. Zonder wedstrijden met publiek raakt het voetbal in coma."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen