De Mos vindt dat Ajax als kampioen moet worden uitgeroepen

24 april 2020, 10:00

Als het aan Aad de Mos ligt, dan kiest de KNVB er in samenspraak met de clubs voor om Ajax als kampioen uit te roepen. De oud-trainer vindt dat de huidige stand als eindstand moet worden gezien en dat de beslissingen op basis van die stand moeten worden genomen.

De oud-coach ziet het als beste oplossing om voor de huidige stand te kiezen. "Ajax heeft een beter doelsaldo dan de concurrent, in dit geval AZ. En de reglementen geven aan dat je normaal kampioen wordt op basis van doelsaldo. Regels over een incompleet seizoen zijn er niet. Dat maakt het juridisch een stuk moeilijker, denk ik. Maar wat mij betreft is Ajax de kampioen", vertelt de analyticus aan het Algemeen Dagblad.

Ook onderin de Eredivisie zijn er vandaag harde noten te kraken, weet De Mos. "Als je Ajax aanwijst als kampioen, kan je twee dingen doen: met twintig of met achttien clubs door", aldus De Mos. "Ik zou onderin kiezen voor de tussenoplossing omdat het een heel ingewikkeld verhaal is. Om zo weinig mogelijk kleerscheuren te maken, zou ik kiezen voor een competitie met twintig ploegen. Zo gedraag je je het meest eerlijk tegenover iedereen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen