Transferweekje: Feyenoord, Veerman, Memphis en Van Aanholt

25 april 2020, 12:00

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord-aanval

Het nieuws dat Dick Advocaat heeft bijgetekend bij Feyenoord, is ongetwijfeld ook een positieve indicatie voor het feit dat Steven Berghuis in principe wil blijven. De aanvaller was in alle opzichten een onmisbare schakel in het elftal van de Rotterdammers. Verder wordt Bryan Linssen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366466/feyenoord-ziet-linssen-als-stand-in-voor-sinisterra/,_blank,genoemd als mogelijke versterking]: niet alleen om Luis Sinisterra te vervangen zolang hij geblesseerd is, maar voor de Colombiaan is de laatste tijd steeds vaker concrete interesse vanuit Engeland en Spanje. Daar ziet men in hem een [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/365912/atletico-madrid-heeft-goedkope-sinisterra-ook-op-het-lijstje/,_blank,zeer goedkope optie met veel potentieel]. Belangstelling is er ook voor [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366441/veel-belangstelling-voor-feyenoord-talent-azarkan/,_blank,talent Marouan Azarkan]: zijn perspectief is sinds de komst van Advocaat juist beduidend minder geworden en mede omdat hij een aflopend contract in het vooruitzicht heeft, staan diverse clubs voor hem in de rij volgens Voetbal International. Hoe ziet de voorhoede van Feyenoord er volgend seizoen uit?! 

{image[338034][right-half][]}Heerenveen-middenveld in de picture

Hoewel sc Heerenveen al maanden niet in actie is gekomen, staat het middenveld van de Friezen opeens in de belangstelling. Voor Joey Veerman is na ruim een half seizoen al de nodige interesse, maar Feyenoord werd afgelopen week voor het eerst concreet genoemd. De Rotterdammers zien volgens Voetbal International in de geboren Volendammers de ideale aanwinst om het middenveld voor komend seizoen te versterken. En omdat er ook belangstelling voor Rodney Kongolo, hij kan volgens Eurosport naar [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366517/freiburg-concreet-voor-kongolo-strasbourg-ook-geinteresseerd/,_blank,Freiburg en ook Strasbourg], is, kan het hele middenveld van sc Heerenveen zomaar uit elkaar vallen. En dan te bedenken dat de middelste linie van de Friezen sowieso al de dunst bezette linie van het elftal was.

Nog geen nieuw contract Memphis

Memphis Depay heeft voorlopig een nieuw contract van Olympique Lyon naast zich neergelegd. President Jean-Michel Aulas liet weten er alles aan te doen om de Nederlander te behouden, maar pogingen liepen vooralsnog op niets uit, zo vertelde hij tegenover OLTV. Hij geeft aan vaak contact te hebben hebben met Memphis, maar de spits zou willen wachten voordat hij zijn contract zou ondertekenen. "We hebben geen overeenkomst bereikt, maar is er ook zeker geen breuk", wilde Aulas daar aan toevoegen. "We zijn in gesprek met zijn agent om zijn contractverlenging te regelen. Daar zullen we echt alles aan doen." Het contract van Memphis loopt in de zomer van 2021 af. 

Coutinho in serieuze belangstelling van Chelsea

De kans is groot dat Philippe Coutinho voor een spannende transferzomer staat. De aanvallende middenvelder voldeed niet bij Bayern München en staat in de belangstelling van Chelsea. De Braziliaan kan volgens SPORT de overstap maken van FC Barcelona, al is de transfersom een heikel punt. Barcelona betaalde eerder 150 miljoen euro aan Liverpool voor zijn diensten en wil niet teveel verlies hebben op de technicus, terwijl Chelsea niet een torenhoog bedrag voor hem wil betalen. De verbintenis van Coutinho in Camp Nou loopt nog tot 2023. Chelsea haalde eerder al Hakim Ziyech naar Stamford Bridge en wil graag nog meer aanvallende klasse aan boord halen.

Geen megatransfers Manchester

Manchester United werd de laatste weken veelvuldig in verband gebracht met twee toptransfers: Harry Kane – of hij nou weg mocht van Tottenham Hotspur of niet – zou voor tweehonderd miljoen euro naar The Red Devils komen. En Borussia Dortmund-buitenspeler Jadon Sancho voor ruim de helft. Toch lijkt er een streep te kunnen door die megadeals. Ed Woodward, vicevoorzitter van de club, heeft bij de fans aangegeven dat zulke transfers onrealistisch zijn. "Deze zomer wordt het geen business as usual. Het succes van het team is nog steeds onze prioriteit, we moeten eerst de impact van het virus kennen", waarschuwde hij. Volgens de Amerikaan zijn transfers van honderd miljoen dollar momenteel niet realistisch.

{image[339941][left-half][]}Arsenal overweegt transfer Aubameyang

Ondanks dat er niet gevoetbald wordt, houdt de situatie van Pierre-Emerick Aubameyang de gemoederen flink bezig rondom Arsenal. De dertigjarige superspits stond hoog in de topscorerslijst van de Premier League en werd vorig seizoen zelfs topscorer. Met een salaris van 200.000 pond per week drukt de Gabonees tegelijkertijd enorm op de salarisstrook van Arsenal, waardoor de club volgens The Daily Mail bereid is om naar aanbiedingen te luisteren. Het contract van de spits loopt in 2022 af. Aan belangstelling geen gebrek, aangezien Internazionale, FC Barcelona en ook Chelsea de situatie omtrent Arsenals beste speler nauwlettend in de gaten houden. In zijn thuisland wordt gehoopt op een overgang: om prijzen te winnen, zou hij een stap moeten maken, zo vond men in Gabon.

Geruchten rondom Van Aanholt

Het was ook de week van de geruchten rondom Patrick van Aanholt. Opvallend genoeg kwamen die eerst tot stand door zijn eigen bericht op Instagram (zie onder). Niet veel later kwam het Eindhovens Dagblad met de melding dat PSV – net als in de winter – interesse heeft voor Van Aanholt, maar ook Paris Saint-Germain in de race zou zijn. Met Leyvin Kurzawa en Thomas Munier hebben de Fransen twee backs met een aflopend contract, waardoor ze naarstig op zoek zijn naar vleugelverdedigers. Voorlopig zouden ze volgens GlobeEsporte hun interesse echter hebben verlegd naar Alex Telles van FC Porto, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/366494/goed-nieuws-psv-psg-verlegt-interesse-naar-telles/,_blank,waar een prijskaartje van 25 miljoen aan hangt]. Als Van Aanholt niet heel veel goedkoper is, is de kans klein dat PSV zich voor hem zal melden komende zomer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen