Hofland: "Je moet een droom hebben en die heeft Fortuna weer"

24 april 2020, 09:00

Onder Kevin Hofland en Sjors Ultee is Fortuna Sittard de afgelopen jaren uitgegroeid tot een stabiele Eredivisie-club, al stond de club dit seizoen iets lager dan het eigenlijk had gewild. Toch is er volop tevredenheid, zo bleek ook uit de nieuwe contracten voor Kevin Hofland en Sjors Ultee. Eerstgenoemde is de nieuwe hoofdtrainer.

De veertigjarige Hofland is de nieuwe eerste man, terwijl Ultee als assistent-coach en technisch manager gaat werken. Hofland is blij dat hij voor twee jaar heeft bijgetekend. "Je moet een droom hebben en die heeft Fortuna nu weer", zegt Hofland tegen de NOS. "Een paar maanden geleden heb ik laten blijken dat ik niet tevreden was met de gang van zaken hier. De randvoorwaarden rond het eerste elftal moesten echt beter."

Hofland denkt dat veel ondanks de hervorming hetzelfde zal blijven. "In de praktijk verandert er weinig", vertelt de oud-international. "We hebben een uitstekende onderlinge verstandhouding", doelt hij op de wisselwerking met Ultee en ook Kristof Aelbrecht. "Ik leer heel veel van Sjors, die op zijn beurt weer geen ervaring heeft als voetballer op het hoogste niveau. De klik die ik met Kristof heb, is heel bijzonder."

Wat opvalt aan het beleid van Fortuna de afgelopen jaren, is dat er voornamelijk wordt gekozen voor veel spelers uit het buitenland. "Natuurlijk stuur ik ook liever een paar spelers het veld in die door de club zelf zijn opgeleid. Maar de zware periode die de club heeft doorgemaakt, heeft ook zijn invloed gehad op de kwaliteit van de jeugdopleiding. De organisatie staat weer, maar het kost tijd voordat de resultaten zichtbaar zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen