Bij juridisch steekspel wordt ADO weinig kansen toegedicht

Bij juridisch steekspel wordt ADO weinig kansen toegedicht

23 april 2020 – ADO Den Haag wordt weinig kansen toegedicht, mocht het juridische stappen ondernemen. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft aangekondigd dit te doen wanneer de KNVB de club laat degraderen. De KNVB zal morgen (vrijdag) officieel de stekker uit dit seizoen trekken en moet aanvullend onder andere een besluit nemen over de promotie en degradatie."We zitten in een unieke situatie, er is geen precedent. En in de regelgeving van de KNVB is vermoedelijk ook niets voorzien", zegt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers tegen het Algemeen Dagblad. "De ADO's van deze wereld hebben alleen een kans als de rechter het idee krijgt dat het besluitvormingsproces niet goed is doorlopen. Dat een besluit zo onredelijk is dat het niet in stand kan blijven."

Lees ook: ADO Den Haag stapt naar rechter bij slecht nieuws KNVB

Volgens Olfers is het voor de KNVB essentieel om maximale draagkracht te zoeken. "De verschillende scenario's zullen worden voorgelegd aan de clubs en vervolgens moet de KNVB in overleg met die clubs tot een oplossing komen, de zogeheten verenigingsdemocratie. Als dat allemaal zuiver gebeurt, is er geen rechter die de bond gaat terugfluiten."

In theorie is na een kort geding een bodemprocedure ook nog een optie. "Dan wens ik ADO veel succes. Die duren normaal al ontzettend lang, laat staan in coronatijd."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 juni 2020

  2. donderdag 4 juni 2020