UEFA wil seizoen afmaken, desnoods met ander format

23 april 2020, 20:56   Bijgewerkt: 23 april 2020, 22:07

De UEFA blijft aandringen op het afronden van de competities. Ook aangepaste competitieformats keurt de Europese bond goed. Het is zoveel mogelijk de bedoeling dat clubs zich op sportieve gronden kwalificeren voor de Champions League en Europa League. De stekker mag alleen uit de competities als de overheid ingrijpt of wanneer clubs op omvallen komen te staan.

Als de competitie niet in z'n normale vorm afgerond kan worden, verzoekt de UEFA bonden te kijken naar andere mogelijkheden. 'Een ander format waarmee clubs zich sportief kunnen kwalificeren voor de Europese toernooien', schrijft de Europese bond. Hierbij kan gedacht worden aan play-offs, beslissingswedstrijden of mini-toernooien.

Lees ook: UEFA wil huidige stand als eindstand

Vooralsnog zijn de grootste Europese competities van plan het seizoen af te maken. Echter is er in geen enkel land nog geen concreet moment gepland waarop de bal weer daadwerkelijk gaat rollen. De Bundesliga is klaar om op 9 mei te hervatten, maar de Duitse competitie ontving nog geen akkoord van de autoriteiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen