Serie A verplaatst seizoensslot, Spanje mogelijk lang zonder fans

23 april 2020, 20:22   Bijgewerkt: 23 april 2020, 21:13

De Serie A krijgt extra de tijd het seizoen af te ronden. De Italiaanse bond (FIGC) stemt ermee in dat de competitie uiterlijk 2 augustus voltooid wordt. Die datum stond in Italië nog op 30 juni. In de Serie A moeten nog twaalf speelrondes worden afgewerkt. Sommige clubs moeten zelfs nog dertien wedstrijden spelen.

Serie A-clubs zijn het er unaniem over eens om het seizoen af te maken. Echter is er nog ongewis of dit überhaupt kan. De FIGC hoopt eind mei de competitie te kunnen hervatten. Begin mei zouden clubs dan weer moeten gaan trainen. Tot dusver hebben de Italiaanse autoriteiten de seinen daarvoor nog niet op groen gezet.

Spanje

In Spanje lijkt de bal eerder te gaan rollen. Deze week werd er een akkoord bereikt over het hervatten van de trainingen. Een datum waarop dat kan, is er echter nog niet. La Liga wil in elk geval dat alle spelers en stafleden dagelijks worden getest, meldt Associated Press (AP). Clubs moeten wel vrezen dat ze tot de jaarwisseling in lege stadions spelen. ESPN claimt dat de Spaanse overheid heeft laten weten dat fans tot 2021 niet welkom zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen