ADO-baas: "Je kunt geen clubs laten promoveren of degraderen"

23 april 2020, 17:17   Bijgewerkt: 23 april 2020, 17:23

ADO Den Haag ziet maar één oplossing en dat is dit seizoen ongeldig verklaren. Het zou de club goed uitkomen, want daarmee ontsnapt ADO aan degradatie. "Je kunt in mijn optiek geen clubs laten promoveren of degraderen, want de competitie is nog niet klaar", aldus algemeen directeur Mohammed Hamdi.

"Puur clubbelang is nu ook even ondergeschikt. Er moet momenteel veel meer energie gestoken worden in het vraagstuk hoe met elkaar als voetbaltak in leven te blijven. Meer dan ons het hoofd te breken over degradanten of promovendi. Zodat we op 1 september ook echt weer met 36 clubs door kunnen", laat Hamdi weten aan De Telegraaf. "Er wordt onderschat wat deze crisis doet met de liquiditeit van clubs. We blijven bijna een half jaar verstoken van wedstrijdbaten. Wij hebben het ook heel lastig. We zullen een gesprek met de grootaandeelhouder moeten hebben, om te kijken waar zij ons kunnen steunen."

Lees ook: ADO Den Haag stapt naar rechter bij slecht nieuws KNVB

Bij De Graafschap en SC Cambuur denken ze daar heel anders over. Zij denken recht te hebben op promotie. "Ik zou opteren voor het meest logische, met de huidige stand als eindstand kan ik leven", aldus Peter Hofstede, technisch manager van De Graafschap. "Er is meer dan driekwart seizoen gespeeld. Maar in de huidige situatie, is geen enkele oplossing meer eerlijk, omdat het seizoen niet meer wordt uitgespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen