Geen datum voor herstart Bundesliga, akkoord tv-gelden

23 april 2020, 16:19

Het is nog onduidelijk wanneer de bal weer rolt Duitsland. De Duitse voetballiga (DFL) heeft donderdag geen datum geprikt voor de hervatting van de Bundesliga, al kan er bij groen licht van de overheid vanaf 9 mei weer gevoetbald. Er is wel een akkoord bereikt Sky en (bijna) alle rechtenhouders over de vooruitbetalingen van de televisiegelden voor de rest van het lopende seizoenen.

De Bundesliga kan over ruim twee weken hervatten, maar de DFL stelt niet in de positie zijn om zelf een datum te prikken. "Dat moet de politiek doen", aldus directeur Christian Seifert. Drie dagen geleden gaf Markus Söder, minister-president van de deelstaat Beieren, aan dat vanaf 9 mei de bal mogelijk weer kan rollen.

Als er binnenkort weer wordt gevoetbald, dan zal dat wel in lege stadion gebeuren. Der Spiegel wist woensdag te melden dat een werkgroep artsen een speciaal draaiboek heeft gemaakt om de wedstrijden achter gesloten deuren af te kunnen werken. Zo zullen in het stadiongebied ongeveer driehonderd mensen welkom zijn, mogen er geen handen worden geschud en worden spelers in speciale hotels ondergebracht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen