UEFA wil huidige stand als eindstand, CL lonkt voor Ajax en AZ

23 april 2020, 16:09   Bijgewerkt: 24 april 2020, 00:08

De KNVB moet de Europese tickets verdelen op basis van sportieve prestaties in het huidige seizoen. Die richtlijn heeft de UEFA officieel vastgesteld en meegegeven aan competities die het seizoen niet kunnen afronden. Het zou betekenen dat de KNVB de huidige stand als eindstand moet nemen en het nietig verklaren van dit seizoen geen optie is.

In dat geval speelt Ajax volgend seizoen in het hoofdtoernooi van de Champions League en meldt AZ zich in de voorronde van het miljardenbal. De eerste twee Europa League-tickets gaan zodoende naar Feyenoord en PSV. Wat met het derde toegangsbewijs gebeurt, is moeilijker te voorspelen. Normaliter is deze bestemd voor de bekerwinnaar. Echter wordt de finale tussen Feyenoord en FC Utrecht niet gespeeld. Als nummer vijf van de Eredivisie maakt Willem II ook aanspraak op dat teken. Op dit moment lijken de Tilburgers favoriet.

De bepalingen van de UEFA maken de situatie er niet eenvoudiger op. De bond benoemt specifiek dat prestaties van dit seizoen als richtlijn moeten dienen. Daarmee lijkt de optie om dit seizoen nietig te verklaren in de prullenbak. Echter zocht De Telegraaf al uit dat dit wel het enige onaanvechtbare besluit is.

Lees meer: 'Nietig verklaren competities enige onaanvechtbare besluit'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen