Vonk verlengt bij Jong AZ: "Echte clubman en enorm gedreven"

23 april 2020, 10:55

Michel Vonk heeft zijn contract bij AZ met een jaar verlengd. De 51-jarige is daardoor ook komend seizoen hoofdtrainer van Jong AZ. De Alkmaarders maakten eerder deze week bekend dat Kenneth Goudmijn als assistent aan de slag gaat bij het beloftenteam.

Samen met Koen Stam vormt Vonk sinds de zomer van 2018 een trainersduo bij Jong AZ. Stam vertrekt na dit seizoen echter bij de beloften uit Alkmaar. Vonk wil wel blijven en heeft zodoende zijn contract verlengd. Eerder was hij als trainer werkzaam bij Sparta Rotterdam, SC Telstar en sc Heerenveen.

"Bij AZ streeft iedereen ernaar elke dag beter te worden en leiden we spelers op voor Europees niveau", zegt hij op de clubsite. "De vele talenten die wij hebben ontwikkelen zich goed en maken zichtbaar progressie. Het is mooi daar een bijdrage aan te leveren en ik kijk ernaar uit dat komend seizoen samen met Kenneth te doen. Hij beschikt net als ik over veel voetbalervaring, kent de visie van AZ door en door en heeft de afgelopen jaren laten zien goed uit de voeten te kunnen met jong talent."

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg is blij dat Vonk voor AZ blijft behouden. "Michel is een echte clubman en een enorm gedreven trainer. Hij kan bogen op een treinwagon aan ervaring in het Nederlandse en internationale voetbal, waarmee hij onze beloften iets extra's kan bieden. Zij komen net kijken op profniveau en zijn erbij gebaat iemand met veel expertise voor de groep te hebben staan die bovendien bekendstaat om het hanteren van een duidelijke structuur."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen