Martínez doet suggestie: beslissingduel om landstitel

Martínez doet suggestie: beslissingduel om landstitel

23 april 2020 – Ajax wordt mogelijk uitgeroepen tot kampioen van de Eredivisie uitgeroepen nu de competitie niet kan worden afgemaakt. Lisandro Martínez ziet de beslissing in de titelstrijd liever op een andere manier vallen. Hij voelt wel wat voor een beslissingswedstrijd om de landstitel.

Die wedstrijd zou moeten gaan tussen Ajax en AZ, de nummers één en twee van de Eredivisie. Beide clubs hebben 56 punten in 25 wedstrijden veroverd, maar het doelsaldo van de Amsterdammers is net wat beter. Daarentegen kwam AZ in beide onderlinge wedstrijden als winnaar uit de strijd.

Vrijdag gaat de KNVB met clubs en andere betrokkenen om tafel over het te hebben over de gevolgen van het kabinetsbesluit om tot 1 september geen betaald voetbal toe te staan. De Nederlandse voetbalbond communiceerde dinsdag al dat het seizoen er officieus op zit, maar een beslissing over onder meer het aanwijzen van een kampioen, de verdeling van de Europese tickets en promotie/degradatie is nog niet genomen.

Martínez wacht geduldig af. "Ik ben niet egoïstisch en denk niet aan mezelf. Als er een beslissing wordt genomen, moet in iedere Europese competitie dezelfde beslissing worden genomen. Hoewel wij in punten gelijk staan met AZ, zou ik graag een beslissingswedstrijd spelen om te bepalen wie kampioen wordt", zegt hij tegenover TyC Sports.

gerelateerd