ADO Den Haag stapt naar rechter bij slecht nieuws KNVB

ADO Den Haag stapt naar rechter bij slecht nieuws KNVB

23 april 2020 – ADO Den Haag gaat juridische stappen ondernemen als de club vrijdag van de KNVB krijgt te horen dat het degradeert uit de Eredivisie. Dat heeft advocaat Frans de Weger woensdagavond gezegd bij Studio Voetbal. "Mocht het besluit van de KNVB negatief uitvallen, is de kans groot dat ADO het er niet bij laat zitten. Dan zal de rechter toetsen of de bond mijn cliënt onevenredig heeft benadeeld", liet hij weten.Het kabinet maakte dinsdag bekend dat alle evenementen met een vergunningsplicht tot 1 september zijn verboden. Daaronder vallen ook de wedstrijden in het betaald voetbal. In een reactie op de persconferentie van Mark Rutte bevestigde de KNVB dat het Eredivisie- en Eerste Divisie-seizoen er officieus op zit. Donderdag voert de Nederlandse voetbalbond overleg met de UEFA, vrijdag volgt een gesprek met clubs en andere betrokkenen over wat er moet gebeuren nu het seizoen ten einde is.

De KNVB heeft een aantal harde noten te kraken. Zo moet er onder meer een beslissing genomen over promotie/degradatie. Samen met RKC Waalwijk staat ADO na driekwart seizoen op een degradatieplek. "In het geval van directe degradatie wordt ADO financieel ernstig getroffen", zei De Weger. "In de laatste fase van de competitie doet de club het juist altijd goed. Daarnaast hebben ze nog een relatief gunstig programma in het vooruitzicht. Dat argument zal dan ook worden aangevoerd."

ADO hoopt dat de KNVB de clubs in elk geval laat meedenken over het einde van het seizoen. "We weten niet hoe er vrijdag door de KNVB wordt gecommuniceerd. Wordt het een dialoog of is het een eenzijdig besluit?"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 30 mei 2020

  2. vrijdag 29 mei 2020