'Problemen in België: zender wil deel tv-gelden terug'

22 april 2020, 22:54   Bijgewerkt: 22 april 2020, 23:10

Grote problemen in België kunnen worden verwacht: Telenet – de uitzender van de wedstrijden in de Jupiler Pro League – gaat vermoedelijk een deel van de tv-gelden terugvragen als het seizoen niet meer wordt hervat. En de kans is zeer groot dat dat de realiteit wordt, aangezien daar al langere periode op wordt ingezet. Het scenario om te stoppen werd bovendien nog niet besproken met uitzender.

Het Club Brugge van Ruud Vormer (foto) werd zelfs al een soort van uitgeroepen tot kampioen, al moest de stemming officieel nog worden gedaan. Die werd reeds uitgesteld. Toch zou dat zelfs een formele zaak zijn, omdat bijna alle clubs achter het besluit staan om niet meer te voetballen. Omdat ook de UEFA daar geen harde maatregelen meer aankoppelt, lijkt dat de realiteit te worden.

Lees ook"UEFA begint in te zien dat voetballen dit seizoen niet mogelijk is"

Of de beslissing van Telenet daar nog iets aan verandert, is niet bekend. De uitzender vraag niet direct om de competitie te hervatten, zo schrijft Het Laatste Nieuws. 'De operator heeft begrip dat de gezondheid van spelers en fans absoluut primeert en vraagt niet om de competitie te hervatten, wel om proportioneel het reeds betaalde bedrag voor de televisierechten terug te betalen', schrijft het medium. Dat zou gaan om een derde van de tv-gelden. Dat hoeft niet direct op korte termijn, maar kan bijvoorbeeld ook volgend seizoen. Dan is Eleven Sport namelijk de rechtenhouder in België.

De financiële status van diverse clubs in België is sowieso al dubieus: Sporting Lokeren ging reeds failliet, Pro League-club Standard Luik en Lokeren, Roeselare, Virton en Lommel kregen voor het nieuwe seizoen nog geen licentie vanwege financiële problemen. Excelsior Moeskroen en KV Kortrijk denken bovendien aan een fusie, terwijl KV Oostende hoopt op een overname. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen