Gisteren gemist: afwikkeling van competities, Belgisch probleem

23 april 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 22 april.

'Nietig verklaren van competities enige onaanvechtbare besluit'

De KNVB moet om juridische gevechten te voorkomen over de afwikkeling van de competities, de seizoenen in de Eredivsie en Eerste Divisie nietig verklaren. Dat schrijft De Telegraaf in een uitgebreide analyse. Elke andere 'willekeurige' keuze zal immers tot een rechtsgang leiden van de desbetreffende benadeelde clubs. In het amateurvoetbal werd bovendien dezelfde keuze gemaakt. 

FBO in gesprek over financiële maatregelen bij BVO's

De Federatie van Betaald Voetbal Organisaties gaat op korte termijn om tafel over noodmaatregelen in het voetbal. Daarbij kijkt de FBO naar de opties om bijvoorbeeld de salarissen te korten, maar mogelijk ook naar andere opties. Dit omdat er naar aanleiding van het besluit van de KNVB niet meer wordt gevoetbald in de Ere- en Eerste Divisie. Daarbij worden de spelers die minder verdienen, zo veel mogelijk ontzien.

'Lucratieve aanbiedingen in Azië voor Linssen, Matavz en Diemers'

Bryan Linssen, Tim Matavz én Mark Diemers kunnen mogelijk een lucratieve overstap maken naar Azië. Het Vitesse-duo is na dit seizoen transfervrij en kunnen een enorm salaris ophalen in China, terwijl voor de sterkhouder van Fortuna Sittard interesse is uit een niet nader genoemd land in Azië. Voor hem moet wél een transfersom op tafel komen, omdat hij een doorlopend contract heeft. Clubs worden niet genoemd. 

Officieel: KNVB beëindigt Eredivisie Vrouwen ook

Het is geen verrassing, maar de KNVB heeft het Eredivisie-seizoen van de vrouwen officieel beëindigd. Door verlenging van de maatregelen van het kabinet, die afgelopen dinsdag door werden afgekondigd, vervalt de mogelijkheid om de resterende wedstrijden en de play-offs op een gewenste manier uit te spelen. Ook de TOTO KNVB Beker Vrouwen wordt definitief niet meer vervolgd. Wat de gevolgen zijn wat betreft de prijzen, wordt vrijdag bekend.

'De Guzman kan transfervrije overstap naar MLS maken'

Jonathan de Guzman kan mogelijk aan de slag in de MLS na het huidige Bundesliga-seizoen: de middenvelder van Eintracht Frankfurt beschikt komende zomer over een aflopend contract en staat in de belangstelling Toronto FC. Daarmee zou de veertienvoudig international kunnen terugkeren in zijn geboorteland Canada.

'Problemen in België: zender wil deel tv-gelden terug'

Grote problemen in België kunnen worden verwacht: Telenet – de uitzender van de wedstrijden in de Jupiler Pro League – gaat vermoedelijk een deel van de tv-gelden terugvragen als het seizoen niet meer wordt hervat. En de kans is zeer groot dat dat de realiteit wordt, aangezien daar al langere periode op wordt ingezet. Het scenario om te stoppen werd bovendien nog niet besproken met uitzender.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen